زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که از محبوبیت خاصی در میان ایرانیان برخوردار است. زرشک پلو مانند غذاهای مثل کباب کوبیده، جوجه کباب و … به عنوان یک غذای مجلسی محسوب میشود که برای پذیرایی در مراسمهای مهم استفاده میشود.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر زرشک پلو با مرغ تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقداری کمتر یا بیشتری زرشک پلو با مرغ تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم زرشک پلو با مرغ
- برنج ۴ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- زرشک ۱ پیمانه
- کره ۲۵ گرم
- سینه یا ران مرغ ۴ تکه
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ ق غذا خوری
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
ابتدا در تابهای کمی روغن اسپری میکنیم و یا یک قاشق روغن میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا داغ شود،سپس تکه مرغها را در تابه قرار میدهیم و درب آن را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا سرخ شود.
بعد از گذشت ۵ دقیقه درب قابلمه را بر میداریم و نگاه میکنیم اگر سرخ شده بود که آنها را بر میگردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شوند اگر نه مجددا درب قابلمه را میگذاریم تا طلایی و سرخ شود. پوست پیاز را میگیریم.
و میشوییم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و سیر را نیز پوست میگیریم و آبکشی میکنیم ریز خرد میکنیم و در قابلمه ای (قصد داریم در آن مرغ را بپزیم)کمی روغن میریزیم و پیاز و سیر را در آن تفت میدهیم تا کمی رنگشان تغییر کنید.
سپس رب گوجه فرنگی را میافزاییم و تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و آن وقت نمک،فلفل و آبلیمو به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم و در آخر تکه مرغهای سرخ شده را در قابلمه میچینیم و ۲ الی ۳ لیوان آب روی مواد و مرغها میریزیم.
و درب قابلمه را میگذاریم تا با حرارت ملایم بپزند. حدودا ۲ ساعت برای پخت کامل مرغ زمان لازم است تا سس مرغ غلیظ شود و روغن بیاندازد. ۱۰ دقیقه مانده به خاموش کردن شعله قابلمه مرغ ۱ قاشق از زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.
زرشک را در در ظرفی میریزیم و روی آن آب ولرم میریزیم و اجازه میدهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورد. برای پخت برنج ابتدا در قابلمه ای ۸ لیوان آب میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوش بیاید و مقداری نمک داخل آب میریزیم.
برنج را بستگی به نوع آن و میزان مهارت داشتن ما در پخت آن میتوانیم از قبل در ظرف آبی بریزیم تا خیس بخورد و یا اگر مهارت نداریم زمانی که آب بجوش آمد برنج را میشوییم و آب آن را بیرون میریزیم و داخل آب جوش میریزیم.
ابتدا که برنج را داخل قابلمه میریزیم از جوش میافتد برنج را هم میزین و رها میکنیم تا مجددا به جوش بیاید ۴ الی ۵ دقیقه که گذشت مجددا یک هم میزنیم و چند دانه از برنج را از آب خارج میکنیم و زیر دندان امتحان میکنیم
اگر اطرافش پخته بود ولی مغز ان سفت بود زمان آبکشی برنج است،در غیر این صورت باید زمان داد تا بپزد. برنج را در آبکش میریزیم و آبکشی میکنیم.قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا آب داخل قابلمه کاملا خشک شود
سپس مقداری روغن داخل آن میریزیم و از روی حرارت بر میداریم و برای ته دیگ نان لواش یا سیب زمینی را پوست میگیریم و ورقه ورقه میکنیم و کف قابلمه میچینیم و برنج را با کفگیر را روی ته دیگ میریزیم.
و در آخر درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم تا برنج بخار کند و آن وقت حرارت را کم میکنیم و اگر دوست داشتید توری زیر قابلمه قرار میدهیم تا به مرور زمان برنج بپزد. زرشک را در آبکش میریزیم و در تابه ای کره را قرار میدهیم تا آب شود.
سپس زرشک را داخل کره میریزیم و با حرارت کم تفت میدهیم و شکر را اضافه میکنیم تا شکر کاراملی شود در انتها ۱ قاشق زعفران دم کرده باقی مانده را به آن میافزاییم و در حد ۳۰ ثانیه تفت میدهیم سپس قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و هم میزنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
در پایان پس از اینکه غذا آماده شد برنج را در دیس میکشیم سپس مقدار کمی از برنج را با زرشک در یک کاسه کوچک مخلوط میکنیم و روی برنج را با زرشک تزیین میکنیم. مرغ را هم در ظرف خورشت میکشیم و به همراه برنج سرو میکنیم.