آش رشته یکی از محبوبترین غذاها در بین ایرانیان است. در ماه رمضان آش رشته برای افطار نیز غذای مناسب و محبوبی است همچنین در بین انواع آش، آش رشته برای نذری از محبوبیت بیشتری برخوردار است. در این مقاله همراه باشید تا با طرز تهیه این آش پرطرفدار آشنا شوید.
طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر عبارتند از:
حبوبات: یک پیمانه نخود، یک پیمانه لوبیا چیتی، یک پیمانه لوبیا قرمز، یک پیمانه عدس
- یک و نیم کیلوگرم سبزی آش
- یک و نیم بسته رشته آش
- سه تا چهار عدد پیاز بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به میزان نیاز
- نعناع خشک به میزان نیاز
- کشک به میزان نیاز
- سیر به میزان نیاز
- روغن مایع
طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر به این صورت است که ابتدا در مرحله اول حبوبات به جز عدس را باید از شب قبل خیس کنید و در طی شب نیز چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود و بهتر پخته شود. عدس از یک ساعت قبل از پختن آش خیس کنید. سپس در مرحله دوم لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و نخود را جداگانه بپزید اما عدس را نیمپز کنید در غیر این صورت در طول پختن آش رشته عدس وا رفته و خراب میشود. حال در مرحله سوم پیازها را نگینی خرد کنید و همراه با روغن در قابلمه بزرگ که میخواهید آش رشته را در آن بپزید تفت دهید تا پیاز شفاف و نرم شود. پس از اینکه پیاز نرم شد فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید.
در مرحله چهارم حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید و به مقدار نیاز به قابلمه آبجوش اضافه کنید. در این مرحله برای لعاب آش رشته میتوانید یک قاشق آرد اضافه کنید و یا برای طعم و لعاب بهتر میتوانید به جای آب به آش رشته آب گوشت یا آب قلم اضافه کنید. در مرحله پنجم در این مرحله پس از جوش آمدن آب قابلمه سبزی آش را که از قبل پاک کرده، شسته و خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و شعله را کم کرده و بگذارید سبزی آش با حرارت ملایم بپزد. در مرحله ششم بعد از اینکه سبزی پخت، رشته آشی را به قابلمه اضافه میکنیم. رشتهها را آرام آرام اضافه کنید و هم بزنید تا بهم نچسبند.
اجازه دهید آش بپزد و جا بیفتد و اگر پس از آن دیدید که آش خیلی غلیظ شد کافی است یک یا دو لیوان آب جوش به آش اضافه کنید. در مرحله آخر که تزیین آش هست، نعناع را در روغن داغ تفت دهید. سیرها را خرد کرده و در تابه جداگانه تفت دهید.
حال میتوانید این آش رشته خوشمزه را با نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کنید.
در اضافه کردن نعناع داغ به آش زیاده روی نکنید، ریختن میزان زیادی نعناع در آش میتواند طعم آش را تلخ کند.
نکات ریز و درشتی در این بین هستند که به خوش طعم و خوش عطر شدن آش رشته نذریتان کمک میکند:
- حبوباتی که در طرز تهیه آش نذری در نظر گرفته اید را حتما از یک روز قبل بخیسانید و در این مدت ۲ تا ۳ بار آب آنها را عوض کنید زیرا این کار باعث از بین رفتن نفخ آنها میشود و همچنین زمان پخت آش را به حداقل میرساند.
- میزان حبوباتی که انتخاب میکنید با توجه به ذایقه تان می تواند متفاوت باشد اما معمولا اگر نسبت عدس به سایر حبوبات بیشتر باشد آش رشته تان طعم مطلوب تری پیدا میکند.
- خوشرنگ درست کردن نعناع داغ خیلی مهم است ، برای این کار ابیتدا روغن را داغ کنید سپس نعناع خشکتان را داغ روغن بریزید، کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع سیاه رنگ نشود.
- برای اضافه کردن نمک به آش ددقت کنید زیرا رشته و کشک شور هستند ، برای اینکار قبل از اضافه کردن نمک آش را بچشید بعد به مقدار لازم به آن نمک اضافه کنید.
- حرارت انتخاب شده برای پخت آش رشته باید تند و مستقیم باشد تا مانع از خمیری شدن ، شل شدن و همچنین تغییر رنگ آش بشود.
- اگر میخواهید رنگ سبزی آشی تان شفاف بماند و تیره نشود بعد از اضافه کردن آن به آش بهتر است درب قابلمه را نبندید.
- اگر میخواهید آش رشته نذریتان لعاب دار باشد میتوانید مقداری اسفناج را به سبزی آشتان اضافه کنید.
- نکته دیگر اینکه بعضی ها به همراه عدس ماش هم به آش اضافه میکنند این کار کاملا بستگی به ذایقه تان دارد و سلیقهای است.
آش رشته یک غذای خوشمزه و لذیذ است که در ایام عزاداری به شکل نذری نیز تهیه می شود. در این دستور پخت نذری سعی کردیم تا نکات و طرز تهیه آش رشته را به طور کامل توضیح دهیم.. امیدواریم که از این دستور تهیه لذت برده باشید و حتما این آش را تهیه کنید.