خورش بوقلمون یکی از انواع خورشهای مجلسی و خوشمزه ایرانی است. خورش بوقلمون به دلیل وجود گوشت بوقلمون یکی از مجلسیترین خورشهای ایرانی محسوب میشود که فقط در مجالس و مهمانیهای مهم طبخ میشود و دلیل خوشقیمت بودن گوشت بوقلمون برای مهمانی بسیار مناسب است. گوشت بوقلمون خواص بسیار زیادی دارد که با تهیه این خورش میتوانید از این خواص ارزشمند بهرهمند شوید. از مهم ترین خواص گوشت بوقلمون میتوان به کنترل قند خون، غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی و تقویت اعصاب اشاره کرد. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر خورشت بوقلمون تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم خورش بوقلمون خوشمزه
- گوشت بوقلمون ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیب زمینی بزرگ ۲ عدد
- تخمه آفتابگردان یک قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش بوقلمون خوشمزه رستورانی
مرحله اول: مزهدار کردن گوشت بوقلمون
ابتدا یکی از پیازها را خرد کنید و در یک کاسه مناسب بریزید سپس گوشت بوقلمون را به صورت قیمهای (یا به صورت تکهای بزرگ) خرد کنید و به همراه زعفران دمکرده و ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون به کاسه اضافه کنید. مواد داخل کاسه را با دست زیر و رو کنید و ورز دهید تا مواد به تمام قسمتهای گوشت بوقلمون برسند و به خورد آن بروند. سپس روی کاسه یک سلفون بکشید و آنرا به مدت حداقل یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا گوشت طعمدار شود.
مرحله دوم: تقت دادن پیاز
پس از گذشت یک ساعت پیاز باقی مانده را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود.
مرحله سوم: سرخ کردن گوشت بوقلمون
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد گوشت بوقلمون را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت بوقلمون سرخ شود. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم: افزودن سیب زمینی
سیبزمینیها را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید سپس با آب سرد بشویید و آبکشی کنید. پس از اینکه گوشت بوقلمون به طور کامل پخت سیبزمینیها را به همراه تخمه آفتابگردان به قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم: پخت خورشت بوقلمون
در ادامه مقداری نمک و فلفل به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد و روغن بیندازد. پس از اینکه خورشت به طور کامل آماده شد یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن بریزید و آن را به همراه نان یا برنج سرو کنید. برای طعمدهی بهتر به خورش بوقلمون در صورت تمایل میتوانید از ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کنید. در برخی شهرها به خورشت بوقلمون مواد دیگری مثل شوید، قارچ، آلو خورشتی و هویج هم اضافه میکنند که در صورت تمایل میتوانید به خورش خود اضافه کنید.